Over ons

Bert: werkzaam in de bouwwereld, altijd op zoek naar een uitdaging, verzamelaar, zoon van Lea.

Greet: was werkzaam in de sociale sector, nu voltijds logiesuitbater, creatieve geest.

Bert en Greet

Beiden houden we van architectuur en de natuur. We zijn doe-het-zelvers, volgen ons hart en kiezen vaak voor een project dat gaandeweg behoorlijk omvangrijk wordt. We delen de liefde voor doorleefde materialen, halen voorwerpen van onder het stof en geven het een tweede leven. Plaatsen met een verhaal charmeren ons.

Ons verhaal:

1916 -2008

Lea

De familie Borgers woont in een vierkantshoeve in Geetbets. De ouders overlijden na WO II. Armand, Jef en Lea leven er hun jonge jaren, vrij maar met de nodige uitdagingen. Ze zijn vastberaden en slagen er in de hoeve te renoveren die tijdens de oorlog werd beschadigd. Ze geven Etiënne en Ghislaine, hun neefje en nichtje een warme tweede thuis. Wanneer Lea trouwt verhuist ze naar Mol. Ook Jef trouwt en verhuist. Armand blijft op de boerderij wonen tot zijn 92 jaar, in het gezelschap van zijn paarden en zijn hond.

2008

Na het overlijden van Armand komen Jef, Lea, Etiënne en Ghislaine met hun gezin naar goede gewoonte nog steeds op zondag samen voor koffie en taart.

2009- 2015

Bert en Greet beginnen met het opruimen van de vierkantshoeve. Met geregeld wat hulp van zonen Dries, Kasper en Sander renoveren ze de hoeve tot vakantiewoning. Ze pakken de stal en de schuur onder handen en leggen de binnentuin opnieuw aan. Ook de poel komt weer boven water! Sinds de jaren 90 was die dichtgestopt met puin van de schuur die toen afbrandde.

2015

We ontvangen onze eerste gasten in de woning voor 10 personen!

2016

We maken een ecologische zwemvijver van de bestaande poel. In de weide planten we hoogstammen, zodat we binnenkort net als vroeger fruit kunnen oogsten.

2016 - 2018

Tweede fase van opruim- en renovatiewerken. Het resultaat? Een ontspanningsruimte in de stijl van een bruine kroeg, een saunaruimte en een woning voor 6 personen in de vroegere varkensstal. Toepasselijk ’t Kurre genaamd, wat in het dialect biggetje betekent.

2018

We ontvangen groepen tot 16 personen. Prachtige beelden van kunstenares Monique Donckers maken de tuin compleet. Dankjewel Monique voor de permanente tentoonstelling, daar zijn we heel blij mee!

2019 - 2021

Nadat Lea, ‘ons ma’, bomma in 2016 is overleden stond haar huis er een beetje triest bij. Dat kon zo niet langer, we besloten om ook hier gasten te ontvangen. Familiefoto’s van op zolder inspireerden ons. Wat na de bouw aan de woning was toegevoegd wordt gestript. We poetsen het huis grondig op zodat het haar charme van in 1960 opnieuw uitademt.

2021

We verwelkomen de eerste gasten in ‘Villa Lea’. De jaren ‘60 woning die weer he-le-maal tot leven is gekomen!

DIKKE DANKJEWEL aan alle vrienden die ons doorheen de jaren hebben geholpen met zoveel dingen. Van het allereerste opruimweekend in De Borgerij tot het halen van de deadline bij Villa Lea.